O spoločnosti     /     Projekty     /     Kariéra     /     Aktuality     /     Referencie     /     Kontakt
ĽudiaFirmyKrátkodobé semináreKompletná ponuka
Zoznam partnerov:
Otestujte sa On-line learning
     

Pekár

Typ:Kurz
Požadované vzdelanie:Ukončené základné vzdelanie
Akreditácia:Ministerstvo školstva SR
 
Popis:Počet hodín: 206
Cieľ: cieľom vzdelávacej aktivity je naučiť absolventov:
- ovládať technológiu výroby základných sortimentov pekárskych výrobkov,
- ovládať obsluhu bežných strojno-technologických zariadení,
- vedieť samostatne vyrobiť chlieb, bežné a jemné peèivo
Metódy výučby: prednáška, praktické ukážky, samostatná práca. Teoretická časť kurzu prebieha ako výklad v učebni za použitia učebných pomôcok. Praktická časťpriamo v pekárni.

Učebný plán: Úvod do pekárskej technológie
Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci
Hygiena práce
Suroviny používané v pek. výrobe a ich vlastnosti
Stroje a zariadenia používané v pekárskej výrobe
Technológia výroby chleba
Technológia výroby bežného pečiva
Technológia výroby jemného peiva
Charakteristika technológií ostat. pekár. výrobkov
Teória pečenia pekár. výrobkov a procesy pri pečení
Hodnotenie kvality pekár. výrobkov, vady a choroby
Technologické výpočty
Úvod do pekárskej výroby v praxi
Bežné pečivo (výroba cesta, formovanie, peèenie)
Jemné pečivo (príprava ciest, náplní, formovanie, pečenie)
Chlieb (príprava cesta, ručné formovanie, pečenie)
Pekárske výrobky z lístkového cesta
Ostatné pekárske výrobky
Uplatnenie absolventov: môže sa zamestnať ako pracovník v pekárni, alebo si otvoriť živnosť.

Najbližšie termíny

Ľutujeme, ale vybraný kurz momentálne neposkytuje žiadny z našich partnerov. Ak máte o vybraný kurz záujem alebo chcete získať dodatočné informácie, kontaktujte prosím partnera vo Vašom meste!