Typ: | Kurz |
Požadované vzdelanie: | Bez určenia vzdelania - nevyžaduje sa |
Akreditácia: | Ministerstvo školstva SR |
Popis: | Počet hodín: 320
Cieľ: Získať poznatky a východzie skúsenosti pre zvládnutie činností kuchára, čašníka alebo barmana. Metódy výučby: V teoretických témach výklad a precvičovanie. Praktické prebiehajú priamo v kuchyni a jedálni. Využíva sa ukážka a samostatná práca. Dôraz sa kladie predovšetkým na získanie praktických návykov a zručností. Učebný plán: Základy pre prácu v pohostinskom zariadení: 1. Ekonomika a organizácia reštauračného stravovania 2. Zariadenie a vybavenie prevádzkární 3. Hospodárske výpočty 4. Potraviny a zásady správnej výživy 5. Psychológia obsluhy a predaj Kuchár: Ekonomika a organizácia reštauračného stravovania Zariadenie a vybavenie prevádzkární Hospodárske výpočty Potraviny a výživa Psychológia obsluhy a predaja Technológia prípravy jedál Stolovanie Čašník: 1. Technológia prípravy jedál 2. Stolovanie Barman: 1. Stolovanie 2. Barman / barmanka Popis: Moduly: Základy pre prácu v pohostinskom zariadení 32h Kuchár 120h Čašník 120h Barman 80h |